top of page
Zoeken
  • Machteld van den Brink (Magda)

De beste versie van jezelf

Bijgewerkt op: 3 jul. 2023

Dit is geïnspireerd door een vraag die Dr. Jordan Peterson stelt: Hoe zou de beste versie van jezelf eruitzien?


Ik heb vaak over deze vraag nagedacht en ik realiseerde me dat het beantwoorden van deze vraag een mediatie en een gebed kan zijn.


Maak een gedetailleerde lijst van alle aspecten van je leven, intern zowel als extern en beschrijf hoe dat deel van jou er zou uitzien als het de beste versie van jezelf was. Bijvoorbeeld: In de beste versie van mijzelf zou ik elke ochtend om 5 uur opstaan en een Heilig Uur houden. In de beste versie van mijzelf zou ik in het geheel geen alcohol drinken. In de beste versie van mijzelf zou ik nooit mijn stem verheffen of terugvallen op sarcasme en cynisme. In de beste versie van mijzelf zou ik een duidelijke structuur maken voor mijn dagindelingen en me eraan houden. Etc….


Ga nu terug naar wat je het eerste had opgeschreven en bid. Vraag Jezus of de Heilige Geest om je te laten zien hoe je jezelf hierin tegenhoudt, hoe je dit blokkeert. Wordt stil en luister, neem er de tijd voor. Ga hiermee door totdat je de hele lijst hebt afgewerkt, die van mij gaat maanden duren, als het niet meer is…

Inspired by Dr. Jordan Peterson
Be the best version of yourself

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Probes

Spijt

bottom of page